allerlei

 • Breimachine voor dikke wol

  Onlangs heb ik een tweedehands breimachine voor dikke wol gekocht. Het is de Big'Phil van Phildar maar ook gekend onder de naam Superba S9,  dit met de bedoeling mijn grote voorraden wol eens op te breien. Ik heb al jaren een fijnbreier van Brother, dus breien met een breimachine is mij niet helemaal onbekend. Deze breimachine is echter een manuele breimachine, je moet dus zelf de draad over de naalden leggen, maar dit gaat zeer vlot! Heb al een paar testjes gedaan. Heb je nog zo'n machine op zolder staan, dan is het zeker de moeite om die van onder het stof te halen.

  breimachine.JPG

  Ik zal jullie de komend weken op de hoogte houden van mijn vorderingen. En Leve YouTube smile hier heb ik al heel wat filmpjes gevonden met handleidingen.

  hier alvast één van mijn proeflapjes. Dit wordt een babytruitje. Ik oefen eerst in het klein wink

  trui1.JPG

   

 • Sainte-Marie-Aux-Mines

  'Le Carrefour du Patchwork' zit er weer op voor dit jaar! Het was de 20ste editie al. Dit jaar was het prachtig weer met temperaturen tot wel 27°, een groot verschil met vorig jaar, want toen was het bitterkoud. Ik heb veel mooie dingen gezien en weer heel wat inspiratie opgedaan, elke avond zat mijn hoofd echt 'vol' van alles wat ik had gezien : mijn harde schijf heeft veel opgeslagen :) Dit jaar was er een nieuwe locatie : La Tellure, een museum over de de mijnactiviteiten van de streek. Voor meer info : klik hier Daar was een mooie tentoonstelling van heel wat bekende artiesten. Het was de bedoeling dat ze een werk toonden van in hun beginperiode en een hedendaags werk. Sommige artiesten zijn in de dezelfde trend blijven creëren, anderen hebben duidelijk een heel andere weg gekozen. Zeer interessant om te zien. Ziehier enkele foto's en oordeel zelf maar. Sommige namen zullen jullie zeker herkennen! Wil je nog meer te weten komen over deze 4-daagse, hou dan zeker Viviane haar blog Vidertextil in de gaten, haar verslagen zijn altijd zeer boeiend!

  image.jpg

  >image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  Ondanks het warme weer toch af en toe een regenbui :) koffie op onder de paraplu, het is eens iets anders!

  image.jpg

 • Mooie kleedjes

  Het is eventjes stil geweest op mijn  blog , ik was met vakantie !!

  Naar goede gewoonte zoek ik uit wat er mij in de buurt eventueel kan interesseren en ik val op het museum van Christobal Balenciaga. Een voor mij onbekende ontwerper maar de foto's in de brochure zijn veelbelovend.

  Het is een heel nieuw museum (2011) en is gevestigd in Getaria , Spaans Baskenland. aangezien we maar op een 5-tal kilometer van het museum gelogeerd zijn besluit ik er naartoe te wandelen (geen strandweer die dag..), het leek niet zover en er was een mooi wandelpad van Zarautz naar Getaria. Fotootje van Zarauts en 2 bochten verder langs de Atlantische Oceaan ligt Getaria.

  foto.JPG

  Het is een heel modern museum en wat een ontwerper! Balenciaga is geboren in 1917 en brengt zijn eerste collectie uit in 1936. Maar kijk naar de modelletjes, zo tijdloos, ik ben zeer onder de indruk : en wat een mooie afwerking!

  balen3.JPG

  balen1.JPG

   En ook de hoedjes ontbreken niet.

  balen2.JPG

  Mijn detaifoto's zijn niet zo goed gelukt maar als je meer wil zien ga dan eens kijken op de website van het museum : http://www.cristobalbalenciagamuseoa.com/Home.html

  Ben je in de buurt dan is dit museum een aanrader voor al wie van mooie kleedjes houdt!

  Ook de streek is een aanrader. Na een weekje aan de zee hebben we ook een aantal steden bezocht : Bilbao, San Sebastian, Pamplona, Logroño en Vitoria-Gasteiz. En we hebben heel veel pintxo's gegeten (tapas op z'n Baskisch).

  pichos.JPG