• haken met koord

  Al enige tijd was ik op zoek naar een manier om een stevige zak te haken. Ik heb reeds een aantal zakken gehaakt, maar die vielen steeds zo 'slap' uit. Hier (klik, klik) en hier  vond ik waar ik naar zocht.

  Het is weer eens een techniek om je restjes op te werken. Koord had ik in huis en ook katoen was geen probleem. Ik kon onmiddellijk aan de slag. Eerst heb ik een grote korf gemaakt om al mijn restjes sokkenwol in te verzamelen.

  1-2013-07-31.jpg

   

  Dit viel goed mee, dus ik wilde nog wel iets maken. Ik ben met een ovale bodem begonnen en ik zou wel zien waar ik uikwam. Het is een minitasje geworden, wel een beetje te klein naar mijn goesting, maar net groot genoeg om mij sokkenbreiwerk overal mee ter nemen. Nu ga ik hetzelfde model nog eens maken, maar veeeeeeeeeeeeeel groter!

  En geen 'slap' gedoe meer. Het tasje is heel stevig en blijft mooi rechtop staan.

  1-2013-07-311.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • sjaal : einde

  Na een weekje er van tussen te zijn geweest kan ik jullie mijn volledig afgewerkte sjaal tonen. Voor de boord had ik vele opties, maar ik was vooral op zoek naar een 'gezellige' boord. In mijn boekje waar ik het eerder over had vond ik wat ik moest hebben. Ik heb de steek niet helemaal op dezelfde manier gehaakt : in plaats van mijn haakpen 'in' de steek te steken, heb ik mijn haakpen telkens 'tussen' de steken gestoken.

  haken,sjaals,accessoires,wol,handleiding

  Sjaal mee op vakantie

  haken,sjaals,accessoires,wol,handleiding

  De sjaal geblokt : dit doe ik altijd : het is een tijdrovend werkje maar het is de moeite waard!

  En uiteindelijk : de sjaal klaar voor gebruik, maar dit is niet dringend, laat de zon nog maar een beetje z'n werk doen Stoer 

  haken,sjaals,accessoires,wol,handleiding

  en als toemaatje nog enkele mooie foto's van mijn  verblijf in de Moezel.

  haken,sjaals,accessoires,wol,handleiding

 • sjaal, deel 3

  Voor de bruine boord heb ik een mooie steek gevonden in het boekje :'Crochet borders'. voor wie graag haakt een onmisbaar item. Op het schema lijkt de steek anders, dat komt doordat ik mijn werk heel los heb gehaakt.

  1-2013-07-102.jpg

   Na een paar toeren stelde zich weer hetzelfde probleem, en daar komt Viviane (haar blog : klik hier) op de proppen. Ze heeft toch nog wel 2 bollen Noro van krak hetzelfde kleur als het middenstuk van mijn sjaal. Deze kan ik krijgen in ruil voor een ferme Dame Blanche : ik ben direct akkoord!

  1-2013-07-10.jpg