• workshops sokken breien, sjaal haken

   Sokken breien

  1-2013-08-23.jpg

  De workshop ‘Sokken breien’ gaat door op donderdag 3 oktober, 17 oktober en 7 november, telkens van 13.30 u tot 16 u in Humbeek. (45 € voor de volledige lessenreeks).

  Les 1 : de opzet

  Les 2 : de hiel

  Les 3 : de teen

  Sokken kunnen op verschillende manieren gebreid worden : met 4 of 5 korte breinaalden, met 4 of 5 lange breinaalden, met 2 korte rondbreinaalden met 1 lange breinaald. Verder kan met kiezen tussen bamboo naalden, aluminium naalden, houten naalden .  Breng uw eigen beinaalden nr. 2.5 mee, andere breinaalden kunnen tijdens de lessen uitgetest worden.

  1-2013-08-231.jpg

  Dan heel belangrijk : de soorten wol. Koop sokkenwol! Deze wol is speciaal vervaardigd om sokken te breien en er bestaat ondertussen al een heel ruim assortiment aan sokkenwollen. Voor de workshop gebruik ik vierdraads : dit komt overeen met breinaalden 2,5. Inderdaad : dit is dunne wol en past dus in je schoenen. Er bestaat ook zesdaads en achtdraads sokkenwol, deze gebruiken we eerder om huissokken of sokken voor in rubberen laarzen te breien.  1 bol van 100 gr is voldoende voor 1 paar sokken. Voor kindersokken is 50 gr voldoende.

  1-IMG_1391-001.JPG 

  Sjaal haken

  1-2013-08-014.jpg

  De workshop ‘sjaal haken’ gaat door op donderdag 10 oktober en 14 november, telkens van 13.30 u tot 16 u in Humbeek. (30 € voor de volledige lessenreeks). 

  Les 1 : de opzet

  Les 2 : de boord

  Er is bewust wat tijd tussen de workshops gelaten zodat de cursisten voldoende tijd hebben om de sjaal te haken tot de gewenste grootte. De sjaal kan ook gehaakt worden met sokkenwol. Hier geef ik de voorkeur aan Mille Colori van het merk ‘Lang’. Deze wol heeft een heel mooi kleurenverloop. Voor de sjaal heb je 200 gr wol nodig. Je kan ook een lacedraad kiezen met of zonder glitter. Neem een haakpen een halve tot één maat groter dan nodig voor de gekozen wol.

  1-2013-08-232.jpg

  De handwerkwinkel in Mechelen (klik, klik) heeft een heel groot aanbod aan sokkenwol van verschillende merken en een ruim assortiment aan breinaalden. Je kan er niet alleen terecht voor breien en haken : er is ook een groot assortiment aan allerhande borduurmaterialen. Heb je een probleem met je gekozen model, of kan je niet kiezen wegens teveel keuze, dan helpen Inge en Lina je graag op weg.

  1-DSCI0780w.JPG

   

   

 • WORKSHOPS NAJAAR

   

  Alhoewel  het nog volop aan het zomeren is kunnen we stilletjes aan al beginnen te denken wat we deze winter allemaal willen maken en leren.

  Voor het najaar heb ik volgende workshops in petto :

  -          Naaien voor beginners : een reeks van 5 lessen, eventueel aan te vullen met nog eens 5 lessen. Hier beginnen we echt van 0.

  -          Open atelier : deze ateliers gaan telkens door op woensdag voormiddag ( niet elke woensdag, zie data in linker kolom) van 9 u tot 12 u. Deze ateliers zijn bedoeld voor degenen die reeds kunnen naaien, maar toch wat hulp nodig hebben. Tijdens deze open ateliers zullen ook naaitechnieken (bvb. rits inzetten) aangeleerd worden. Dit zal steeds op voorhand aangekondigd worden op mijn blog.

  -          Op donderdagnamiddag gaan we breien en haken. We beginnen met sokken breien en een gehaakte sjaal.

  In de linker kolom van mijn blog zal ik regelmatig een update doen van de workshops die komende zijn.   Daar kunt u ook alle data en uren van de workshops vinden.

  Voor de workshops naaien stel ik gratis naaimachines ter beschikking. Deze dient u wel op voorhand te reserveren, dit zowel voor workshops naaien als voor de open ateliers.

  De workshops patchwork worden gegeven bij Vanrooy in Mechelen. U kunt het programma hiervan bij mij opvragen.  Hier dient u zelf over een naaimachine te beschikken.

  Ik kies ervoor om steeds met kleine groepen te werken zodat ik iedereen goed kan begeleiden. Degene die mij kennen weten dat ik kwaliteit verkies boven kwantiteit!

  Voor meer info kunt u mij steeds contacteren.

   

 • levering uit Japan

  Het was al weer een jaar geleden dat ik eens boeken had besteld bij mijn favoriete Japanse leverancier Pompadour .Het is altijd heel moelijk kiezen en ik bestel altijd méér dan 1 boek om de transportkosten te drukken.

  De boeken zijn altijd heel netjes ingepakt in een bolletjesenvelop en de boeken zelf ook nog in een plastiek.

  tunisch haken, patronen

  Hieronder kun je zien wat het is geworden : een boek om allerlei hebbedingen te haken, een boek met 100 steken voor tunisch haakwerk en als laatste een boek met patronen voor tunisch haakwerk.

  tunisch haken, patronen

  En nee, ik lees geen letter japans, maar de schema's zijn zo duidelijk dat je er zo mee aan de slag kan Lachen