• Nationale patchwork happening in Edingen

  Van donderdag tot zondag heeft de jaarlijkse nationale patchworktentoonstelling van de Belgische Quiltervereniging plaats in het park van Edingen.

  afiche.jpg

  Op zaterdagvoormiddag geef ik er een demo van het cirkelmes, en je kan het ook zelf uitproberen : kom zeker een kijkje nemen!!

  1-cirkelmes.jpg

  Er staan nog tal van andere demo's op het programma : zie lijst hieronder :

  lijst demos.jpg

  En natuurlijk zijn er heel veel quilts te zien, waaronder één van mij (nr. 104) Lachen

  In de stallen, naast de tentoonstellingsruimte, kun je de winkels vinden. Daar kun je tevens ook terecht voor een hapje en een drankje.

   

   

   

   

 • gekocht in de Elzas

  Nu heb ik jullie nog één iets niet verteld, namelijk wat ik heb gekocht, want je komt natuurlijk nooit met lege handen naar huis Knipogen

  De eerste dag al heb ik 2 tweedehandse boeken op de kop kunnen tikken, samen 6 euro, en naar het linkse boek op de foto was ik al lang op zoek, een meevaller dus!

  boeken,kits

  bij Editions de Saxe was er een nieuw boek over cirkels, en aangezien cirkels mijn dada zijn Lachen

  boeken,kits

  Bij Neelam had ik een mooie kit gezien. eigenlijk koop ik niet graag kits , ik vind dit zo 'oncreatief' maar ik kon echt aan de verleiding niet weerstaan en op dag 3 ben ik ze op de laatste knip toch nog gaan kopen.

  boeken,kits

  De zondag was het rommelmarkt in Ribeauvillé en aangezien dit (zeer gezellige) dorp op onze terugweg lag zijn we daar nog gestopt, en gelukkig maar. Opeens valt mijn oog op een oude wolhaspel. Ik vraag de prijs : 17 eur, ik heb er geen idee van wat dat mag kosten  dus twijfel ik..........en opeens hoor ik zeggen  : 10 eur! verkocht!!!. Ondertussen heb ik de wolhaspel opgekuist en geprobeerd en hij werkt perfect!!

  boeken,kits

  boeken,kits

 • Dag 3 : Sainte-Marie-Aux-Mines

  De laatste dag om quilts te gaan zien is aangebroken. Ik heb met Viviane afgesproken om in Sainte-Marie-Aux-Mines een aantal exposities te gaan bekijken. We beginnen bij de Amish. zij zijn elk jaar van de partij. de Amish zijn een sober volk en werken dus met sobere effen kleuren om hun quilts te maken, maar daarom zijn ze zeker niet minder mooi.

  1-2013-09-1613.jpg

  Viviane die foto's neemt Lachen

  IMG_1620.JPG

  Daarna gaan we richting kerk om er de tentoonstelling van Denemarken te zien. Daar ook weer hele mooie quilts gezien. Het is natuurlijk onmogelijk om van elke quilt een foto te nemen.

  1-2013-09-1619.jpg

  Ook de Belgen zijn van de partij. Monique Gilbert met haar groep 'Crossroads' heeft er een hele mooie tentoonstelling. Haar cursisten moesten aan de hand van een schilderij van Paul Van Hoeydonck een quilt maken. 

  1-2013-09-1620.jpg 

   De quilts hieronder van Philippa Naylor waren zeer indrukwekkend, wetende dat ze op een heel simpele naaimachine zijn gemaakt. Deze quilts bewijzen dat je helemaal geen gesofistikeerde naaimachines nodig hebt om een mooie quilt te maken.1-2013-09-165.jpg

  Cirkels zijn mijn dada en deze cirkels vond ik toch wel heel speciaal gemaakt.

  1-2013-09-1616.jpg

  Als afsluiter nog een kleurrijke foto!

  1-2013-09-1617.jpg

  Het was een enorm leerrijke uitstap en heb er heel wat inspiratie opgedaan voor mijn volgende workshops. En ja, volgend jaar ga ik terug : onze Chambres d'hôtes is al geboekt Lachen 

  Ik ben weer verzadigd wat het zien van quilts betreft tot............volgende maand : dan is het de 'Nationale Patchwork Happening' in Edingen, maar hierover later meer.