• Deken in flanel

  Bij de voorbereiding van mijn workshop 'Rechthoeken worden vierkanten' heb ik mijn restjes flanel verwerkt.  Van deze workshop konden jullie eerder al de resustaten van de cursisten zien : klik,klik.  Voor de achterkant had ik geen flanellen stofjes meer genoeg en een katoentje aan de achterkant zag ik niet zitten, ik wilde iets zachts. In de Zeeman vond ik een Fleece dekentje voor amper 4 €. Daar kon ik wel mee aan de slag. Ik heb de goede kanten op elkaar gelegd en rondomrond gestikt, met een keergat van ongeveer 20 cm. Daarna heb ik het deken binnenste buiten gekeerd. Normaal gezien als we quilten werken we van het midden naar buiten toe. Hier ben ik omgekeerd te werk gegaan. Ik heb eerste een sierstiksel gegeven op de boorden en daarna heb ik een stiksel (naaimachine op grote steeklengte ingesteld) gegeven door de vierkanten. Mijn naaimachine heeft een dubbel transport dus, dit ging heel vlotjes! 

  2013-11-282.jpg

  de boorden vond ik wat flauwtjes, dus ging ik op zoek hoe ik mijn dekentje mooi kon afwerken. In het boek 'Mollie Makes Crochet' vond ik het ideale boordje; eerst heb ik rond de boord genaaid met de festonsteek, dit met een interval van ongeveer 1,5 cm. Daarna kon ik er boogjes op haken.

  IMG_1977.JPG

  Mijn dekentje is klaar, de winter mag beginnen Knipogen

   

   

   

 • Cirkelrokje

  Vorige week heb ik een cirkelrokje gemaakt voor mijn jongste dochter. Het patroon is gemaakt volgens de instructies uit het boek 'Rokjes Maken' van Mme ZsaZsa. De handleiding om het patroon te tekenen vinden jullie ook op haar blog gratis en voor niets (klik, klik).

  IMG_1954.JPG 

  Als je stof genoeg hebt kun je het in één keer uitsnijden, dus geen naden. Dan kan je kiezen : ofwel steek je er een elastiek in, ofwel werk je het af met rits en tailleband. Ik heb voor het 2e gekozen.

  IMG_1955.JPG

 • Uitstapje naar Canterbury

  Elk jaar op 11 november steek ik samen met mijn kids, moeder en een nichtje het kanaal over voor een dagje shopping in Canterbury. In België zijn alle winkels dicht op 11 november, maar in Groot-Brittannië is dit geen feestdag, dus alle winkels zijn open !!!

  2013-11-15.jpg 

  Eerst ga ik naar WHSmith om mijn magazinekes te kopen. Ik ben heel erg fan van 'Inside Crochet', verder vind ik nog iets over 'Bags' dit kan ik niet laten liggen en 'Sewing World' is ook een heel goed boekske. Ik wilde ook nog de 'Mollie Makes' kopen, maar die was reeds uitverkocht  Wenkbrauw ophalen.

  Groot-Brittannië is gekend voor zijn tweedehandswinkels, dus daar gaan we ook een kijkje nemen. Ik vind er een leuk minihandtasje voor 2 pond, Jolien is er heel blij mee! Dan naar Cath Kidston : ik zou wel de hele winkel kunnen leegkopen, maar ik moet mijn budget in de gaten houden en ik vind er een 'Ticket holder' , juist gepast om mijn buskaart in op te bergen, hopelijk moet ik er nu nooit meer naar zoeken.........

  Bij Waterstones koop ik het boek 'Super Scrimpers'. Dit is een boek uitgegeven naar aanleiding van het programma  Super Scrimpers Challenge . Dit programma was onlangs te zien op Vitaya en is nu te zien op Channel4. Ga zeker eens een kijkje nemen, ik heb er veel van geleerd! Verder heb ik nog een paar schoenen gekocht en vooral de kinderen gesponserd.  En last but not least, de Engelse fruitcake natuurlijk.

  2013-11-151.jpg

  De tijd vliegt en de ponden ook! 

  We sluiten onze dag af met een stevige maaltijd op de boot : Fish&Chips !