• T-shirts met coverlock en overlock

  Heb mij onlangs een coverlock gekocht en ben er nu volop mee aan het oefenen. Ik heb al 2 t-shirts klaar. Het stikken gebeurt met de overlock en de afwerking met de coverlock. Hier komt geen naaimachine aan te pas! Binnenkort zullen zowel de coverlock als de overlock kunnen gebruikt worden tijdens de 'open ateliers'. Misschien wil je zelf ook wel eens een t-shirt maken. Voor deze modelletjes heb je 1 meter tricot stof nodig. mobile_picture mobile_picture

 • draagtas in toile cirée

   


  vorige vrijdag ben ik met 2 vriendinnen aan de slag gegaan met toile cirée en hier is het resultaat en handleiding.


  picstitch.jpg


  benodigdheden


  voor de kleine tas : 47 cm breed en 35 cm lang, 2x snijden, de uitsnijding voor de bodem is 7 cm.


  voor de grote tas : 56 cm breed en 44 cm lang, 2x snijden, de uitsnijding voor de bodem is 8 cm.


  band voor de hengsels


  werkwijze


  - snij stof op de gewenste maat (foto 1)


  - leg de stof met de goede kanten naar buiten op elkaar en maak vast met wasspeldjes (kopspelden zijn hier geen goed idee) (foto 2)


  - stik de 2 zijkanten en de onderrand, stik op maximum 5 mm van de rand; !!!!  de hoeken worden niet dichtgestikt, dit komt later.


  - keer de zak , de verkeerde kanten naar buiten, maak opnieuw vast met de wasspelden en stik nu op voetbreedte, zo zie je geen naden, alles zit goed verstopt (foto 3)


  - voor de bodem gaan we omgekeerd te werk; de goede kanten zitten langs binnen; stik op maximum 5 mm van de rand (foto 4)


  - keer de zak, de goede kant is naar buiten en stik op voetbreedte ( foto 5)


  - vouw de bovenrand 2 cm naar binnen en stik; stik terwijl de hengsels mee (foto 6)


  -meet de breedte van de bodem en deel door 2; deze afmeting teken je telkens vanaf de zijnaad af. vanaf dit punt stik je de zak smal door tot het uiteinde van de bodem, zo krijgt je tas een mooie vorm (zie foto's afgewerkte zakken)


   


  1-2013-07-311.jpg


   


   

 • Workshop crazy patchwork

  Vorige zaterdag was er de workshop 'crazy patchwork' bij Vanrooy in Mechelen. De cursisten hadden nog nooit iets van patchwork gemaakt , maar konden wel al met de naaimachine overweg. Aangezien er veel interesse is voor deze workshop zal ik ze nog eens herhalen op zaterdag 5 april. De workshop gaat door in Humbeek van 9:30 u tot 16:00 u.Deze workshop is alle materiaal inbegrepen, je gaat met een volledig afgewerkt kussen naar huis . Prijs : 55 €. Er zijn een aantal naaimachines ter beschikking voor wie geen naaimachine heeft. Het gebruik van de naaimachines is gratis, maar je moet hem wel op voorhand reserveren.

  image.jpg