• Overzicht van de workshops voor de maand mei

  Voor de maand mei zijn er enkele wijzigingen in de workshops.


  dinsdag 13 mei : Open atelier


  maandag 19 mei : Open atelier : Boxershort  (maar je kan ook aan iets anders werken)


  telkens van 9:30 u tot 11:30 u

 • kleedjes in tricot

   

  Vorige zaterdag hebben we weer kleedjes in tricot gemaakt. Hier en daar is er nog wat werk aan, maar zoals jullie kunnen zien worden het één voor één mooie kleedjes!

  kleedjes in tricot.JPG

  Telkens weer ik een workshop organiseer met tricot stoffen ondervind ik hoeveel 'schrik' jullie allemaal hebben om met tricot te werken. En onterecht : eens je het onder de knie hebt is het zoooooo leuk en zooooo snel klaar!!!

  er bestaan inderdaad speciale machines om tricot te verwerken (overlock, coverlock), maar het is met een gewone naaimachine perfect mogelijk.

  vandaar dat ik jullie in de komende blogberichten wat meer informatie ga geven met betrekking tot het verwerken van tricot.

   Hierbij alvast enkele tips om goed van start te gaan :

  naaimachine : indien je van plan bent een naaimachine te kopen, ga naar een winkel waar je een goeie dienst naverkoop krijgt en laat je goed informeren.  Vraag naar een naaimachine die een speciale tricotsteek heeft. Probeer de naaimachine die je wilt kopen ook altijd eerst uit zodat je de machine eens 'gevoeld' hebt. Met een klein budget is het beter van een goede tweedehands te kopen dan een heel goedkoop 'ding'. Heb je al een naaimachine, maar deze heeft geen speciale tricotsteek, geen probleem, het gaat ook (later meer hierover).

  naalden : gebruik stretchnaalden om tricot te stikken, zowel de gewone naalden als de tweelingnaalden (hierover later meer)

  stikgaren : ook dit is heel belangrijk. Gebruik garen van een goede kwaliteit.

  stof : tricot natuurlijk. Je hebt verschillende soorten. Neem om te beginnen een zwaardere tricot, dit verwerkt het gemakkelijkst. Dunnere tricot kan al eens opkrullen.

 • Sjaals en nog sjaals

   

  Sjaals kan je nooit genoeg hebben, allée ik toch niet Knipogen

  Ik heb er weer 2 gehaakt in mijn favoriete haakpatroon. De blauwe sjaal met een beetje bling bling is gehaakt met de  'Mille colori socks & lace luxe' van Lang. Voor de kleurenkaart klik hier. De andere sjaal is gehaakt met 'Jawoll magic' ook van Lang. Voor de kleurenkaart klik hier. Voor deze sjaals heb ik een haakpen nr. 4 gebruikt. Zo komen de gaatjes mooi tot hun recht. Ik blok mijn sjaals ook altijd; dit wil zeggen dat ik ze mooi opspan op een matras (ik leg een matrasbeschermer met plastiek op de matras om deze niet nat te maken) en met speldjes vastmaak, dan maak ik de sjaal nat met een plantenspuit en laat het zo drogen. Het is een vervelend werkje, maar het resultaat achteraf is zooooooooooooooo  mooi!

  Het patroon van de sjaal vind je hier

  sjaals.jpeg

   

   Voor meer voorbeelden, ga eens een kijkje nemen op de blog van Viviane

  En dan hier nog een voorbeeld van een sjaal die ik zeker ook eens wil maken.

  Sjaals zijn niet alleen voor de winter, deze sjaals zijn heel luchtig en kunnen zeer nuttig zijn in de zomer als het 's avonds wat frisser wordt!