• Juni : open ateliers

  Dinsdagvoormiddag van 9:30 tot 11:30

  17 juni : retouches

  24 juni : patchwork

   

  Donderdagnamiddag van 14:00 tot 16:00

  12 juni : T-shirt (met de overlock)

  19 juni : T-shirt

  26 juni : Tas met rits voor jogamat

  De thema's van de open ateliers zijn op aanvraag van de cursisten die reeds zijn ingeschreven. Zoals gewoonlijk kun je ook aan iets ander werken. Indien je een naaimachine van mij wilt gebruiken, gelieve deze op voorhand te reserveren (gratis).

 • Bagagelabels

  Enkele jaren geleden heb ik eens een bagagelabel gemaakt, maar die heeft 'voetjes' gekregen. Ik vond dit eigenlijk wel iets leuks om te maken en rap klaar. De handleiding kwam van het internet, maar na al die jaren is die niet meer terug te vinden....Hierbij mijn eigen versie om bagagelabels te maken.

  benodigdheden : restjes stof, vlieseline en een stukje doorzichtig plastiek (dit plastiek koop ik op der markt aan aan de lopende meter, je hebt verschillende diktes).

  label.jpg

  werkwijze : snij de stof en de vlieseline volgens de opgegeven afmetingen (of de afmetingen die je zelf wilt). Vouw bij elke lap aan 1 korte kant telkens 1 cm om en strijk. Strijk de riem in twee en vouw dan de buitenkanten nog eens naar binnen, de stof ligt vierdubbel.Geef een stiksel aan beide lange kanten (steeklengte 3). Leg de riem dubbelgevouwen in het midden van de korte kant die niet is omgevouwen en zet deze vast. Leg nu de 2 lappen op elkaar en stik 3 kanten. Begin aan een kant waar de stof is omgevouwen en eindig aan de andere kant van de omgevouwen stof. Keer om en geef rond om rond een sierstiksel. Doordat je aan 1 kant reeds 1 cm heb omgestreken is dit een fluitje van een cent! Leg het plastiekje op het label en stik vast. Mijn plastiek is 10 cm op 6 cm, maar dit pas je aan naargelang het kaartje dat er in moet.

  Tip !!!  Indien je niet wilt dat er iemand met je label gaat lopen, dan steek je je naamkaartje erin en stik je het plastiek volledig dicht Knipogen

   

   

   

   

   

 • Tricot verwerken - deel 3

  De T-shirt zit in elkaar, nu nog een zoom stikken.

  tricot31.JPG
  Vouw de zoom 2 cm om en drieg. Rijg de tweelingnaald in volgens de instructies van het boekje van je machine. Bekijk de foto hoe je bepaald waar je gaat stikken : leg de zoom met de averechtse kant op je machine, zorg ervoor dat de linkernaald nog net in de stof van de omgeboorde zoom komt. Markeer waar je moet stikken ( bij mij met een postit blokje gedaan), keer de T-shirt om en stik. Zet de steeklengte op 3, aan de achterkant moet je een zigzag zien, zo weet je dat de steek goed is.

  Voilà, de T-shirt is af! Moeilijk? Nee toch Knipogen