• Workshop voor de jeugd

  Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van mijn dochter Jolien of ik haar en haar vriendinnen wilde leren naaien. Ik was zeer aangenaam verrast door de vraag Lachen

  We leggen een datum vast na de examens en vorige week vrijdag was het zover. Ze wilden een pennenzak en een draagtas maken. Ik laat hen weten dat we daar wel een ganse dag werk zouden aan hebben, maar dit bleek geen probleem. Om de workshop vlot te laten verlopen laat ik al op voorhand stof kiezen en snij ik zowel de draagtassen als de pennenzakken reeds op de goeie maat.

  Alvorens van start te gaan geef ik eerst wat uitleg over de naaimachine en laat ik iedereen een beetje stikken om de naaimachine gewoon te worden. We kunnen al heel snel overgaan tot het maken van de pennenzak , eigenlijk het moeilijkste vanwege de rits. Maar geen probleem met behulp van de lijmstift van Prym is het stikken van de rits (met ritsvoetje) een fluitje van een cent. Tegen de middag is iedereen klaar en kunnen we pauzeren. Een uurtje later beginnen we aan de draagtas. Binnen de 2 uur steekt die helemaal in elkaar! Iedereen is zeer blij met z'n zelfgemaakt spulletjes en ik hoor ze ondereen zeggen dat ze nog wel eens willen terugkomen Lachen

  Ik ben heel fier op mijn jeugdige cursisten , ze hebben heel mooi werk geleverd!

  jeugd.JPG

  Een dikke proficiat aan Lisa, Jolien, Silke en Margot!!!!

   

   

 • Workshop overlock

   

  Gisteren ben ik deel 2 van de overlockles gaan volgen. Het is eigenlijk ongelofelijk wat je met een overlock allemaal kan doen!  Ikzelf heb 25 jaar geleden een overlock gekocht enkel om kledij mooi af te werken. In de loop der jaren zijn mijn interesses veranderd en maak ik nu ook andere dingen zoals kussens, tassen, zakjes,..., dus deze lessen kwamen net op tijd voor mij.

  Met een overlock kan je ritsen inzetten (ja, ja), paspels maken, blindzomen, koordjes maken, en nog veel meer!

  Les 1 is een les technieken. In les 2 maakten we een mooie boekomslag. Je krijgt een cursus die je dan zelf moet aanvullen met je zelfgemaakte oefeningen.

  !cid_F75971E4-AFBA-47BA-A88A-8FD03E1969BC.jpg

  Hieronder het resultaat van de 6 cursisten

  !cid_15EABCB2-CC87-4DEA-B119-A39677846D56.jpg

   Ik heb deze workshop gevolgd bij Vanrooy in Mechelen. Indien u daar uw overlock hebt gekocht kunt u daar ook de workshop vlogen. Ook andere winkels organiseren deze workshops. Hievoor kan je terecht bij je locale verdeler.

  Hierbij wil ik Patricia van Bernina bedanken voor de zeer aangename workshop. Ik heb heel veel bijgeleerd in deze 2 lessen!!