• Ritsen aan de meter

  Ik was al een tijdje op zoek naar goedkopere ritsen en ik heb het gevonden !!!!  Ritsen kopen aan de aan de lopende meter. Het heeft enorm veel voordelen : je knipt de rits af op maat die je zelf wilt, je hebt geen last van ijzertjes aan het begin en het uiteinde van de rits (waar je op kan vastlopen met je naaimachine) en je kan de rits volledig opentrekken waardoor je zonder problemen een sierstiksel kan geven.

  ritsen aan de meter.jpg

  Om het uit te proberen heb ik mij gebaseerd op het patroontje van de portemonee die ik eerder al op mijn blog heb gezet : klik hier.

  deze tasjes zijn ineengezet met de overlock, ook de rits. Hiervoor heb ik de multifunctionele naaivoet gebruikt.

  ritsen aan de meter 1.JPG

  ritsen aan de meter 2.JPG

  Eens je het runnertje op de rits hebt geschoven is het aan te raden op de uiteinden vast te naaien, zo kan het runnertje er niet meer afschieten Knipogen

   

   

 • Workshops in de zomer

  Op vraag van enkele cursisten zijn er tijdens de maand juli nog 2 'open ateliers'. Deze gaan door op donderdagnamiddag 17 en 31 juli van 14:00 u tot 16:00 u. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

  Op 11 juli is er een atelier voor de jeugd (Volzet).

  Verder wil ik ook terugblikken op een geslaagd workshop seizoen. Heel wat cursisten die nog nooit een naaimachine van dichtbij hadden gezien kunnen nu al een rokje maken. Ook de andere cursisten die reeds met een naaimachine overweg konden hebben hier veel tips en tricks geleerd en zeer mooi dingen gemaakt. Ik vond het zeer leuk om af en toe foto's van jullie afgewerkte stukken in mijn mailbox te vinden Lachen

  Hierbij wil ik alle cursisten bedanken die één of meerder workshops zijn komen volgen en ik hoop jullie volgend seizoen terug te zien!

  Begin augustus zal ik een bericht plaatsen met betrekking tot de workshops voor het komend seizoen. Wat het naaien betreft gaan op dezelfde manier verder, maar we gaan ook weer breien (sokken, sjaals,...).

  Heb je suggesties voor een workshop laat het zeker weten!

  Ben je met een groepje vriendinnen en wil je een 'workshop op maat', dit kan!

   

  Ik wens jullie allemaal een prettige vakantie !!!