• Sainte-Marie-Aux-Mines

  'Le Carrefour du Patchwork' zit er weer op voor dit jaar! Het was de 20ste editie al. Dit jaar was het prachtig weer met temperaturen tot wel 27°, een groot verschil met vorig jaar, want toen was het bitterkoud. Ik heb veel mooie dingen gezien en weer heel wat inspiratie opgedaan, elke avond zat mijn hoofd echt 'vol' van alles wat ik had gezien : mijn harde schijf heeft veel opgeslagen :) Dit jaar was er een nieuwe locatie : La Tellure, een museum over de de mijnactiviteiten van de streek. Voor meer info : klik hier Daar was een mooie tentoonstelling van heel wat bekende artiesten. Het was de bedoeling dat ze een werk toonden van in hun beginperiode en een hedendaags werk. Sommige artiesten zijn in de dezelfde trend blijven creëren, anderen hebben duidelijk een heel andere weg gekozen. Zeer interessant om te zien. Ziehier enkele foto's en oordeel zelf maar. Sommige namen zullen jullie zeker herkennen! Wil je nog meer te weten komen over deze 4-daagse, hou dan zeker Viviane haar blog Vidertextil in de gaten, haar verslagen zijn altijd zeer boeiend!

  image.jpg

  >image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  image.jpg

  Ondanks het warme weer toch af en toe een regenbui :) koffie op onder de paraplu, het is eens iets anders!

  image.jpg

 • Webshop CatSy

  Onlangs heb ik enkele leuke stofjes gekocht bij http://www.catsy.be. Je krijgt het snel en mooi ingepakt afgeleverd. Woon je in de buurt, dan kan je ook je bestelling zelf afhalen.Ik ben vooral fan van Soft Cactus en die betaal je er 9€ / meter. Op vele andere plaatsen staan deze stofjes aan 10€/meter. Naast stof kun je er ook allerhande fournituren verkrijgen. Zoals je kan zien op de laatste foto heb je er ook de color snaps van Prym in heel veel kleuren.
  Ben je op zoek naar iets, dan mag je het altijd vragen , Sylvie zal je hier graag bij helpen!
  mobile_picture
  Hebben jullie je ook al eens afgevraagd hoe een webshop er eigenlijk uitziet? Ziehier het antwoord : Sylvie heeft mij een paar fotookes gestuurd.
  mobile_picture

  En om af te ronden nog een leuk weetje : deze webshop is gevestigd in het huis waar ik als kind ben opgegroeid. Ik denk dat ik mij volgende bestelling eens zelf zal afhalen :)

 • Cover voor E-reader

  Mijn dochter had een cover nodig voor haar E-reader. De prijzen hiervoor vond ik toch wel aan de hoge kant en dacht : dat kan ik ook. mobile_picture Werkwijze Je meet de omtrek en de hoogte van je tablet of E-reader , hou rekening met de dikte van het toestel. Tel zowel bij de omtrek als bij de hoogte 5 cm bij. Kies stof voor de buitenkant en de binnenkant en leg er volumevlies tussen. Quilt deze lap en snij op de gewenste maat. Ik heb rondomrond 3 cm bijgeteld en ik heb op voetbreedte gestikt. Maak een aparte lap en stik er driehoeken (vierkanten van 7cm diagonaal gevouwen) op. Leg deze lap omgekeerd op de linkerkant van de cover. Let hierbij op dat je stiksel overeenkomt met de vouwlijn in het midden. Vouw de lap naar rechts. Achter deze lap heb ik een karton geschoven voor de stevigheid. Links kun je nog een extra zakje maken, horizontaal of vertikaal, meet de gewenste hoogte en verdubbel. Vouw de stof met de goede kant naar buiten en bevestig. Als sluiting heb ik gekozen om elastiek te rijgen door een tube stof. Werk af met biaisband. mobile_picture