Gehaakt boodschappennetje

Tijdens de examenperiode vroeg mijn dochter me of ze niet iets kon haken of breien om een beetje te ontspannen.

Ik ging dus op zoek naar iets gemakkelijks maar toch ook bruikbaar. een gehaakt boodschappennetje leek me leuk en is niet moeilijk. Om het gemakkelijk te kunnen uitleggen maakte ik er ook eentje. Het is zeer plezant haken en het gaat nog goed vooruit ook smile

netzakje jolien.JPG

Ik haalde het patroon van Pinterest (klik,klik) , maar als je 'netzakje' of in het Engels 'grocerybag' intikt krijg je heel wat patronen. Toen ik aan het haken was dacht ik dat het tasje te klein ging uitvallen dus ik haakte nog wat toeren bij, maar bij gebruik rekt het enorm, echt ENORM! Hou daar dus wel rekening mee!

netzakje nadine.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren

 • Hallo Nadine,
  Er is niets nieuws onder de zon.
  Dergelijke "net"zakjes haakten wij vroeger (60 jaar terug) al om onze ballen mee naar school te nemen. Ook werden deze tasjes thuis gemaakt om mee naar de winkel te gaan. Er bestond toen nog geen lelijke plastiek.. Zo sluit de cirkel zich.
  Goede dingen vergaan niet zeker.
  Groetjes en nog veel haakplezier.
  Magda

 • Inderdaad... alles herhaalt zich zoals voor alles. Wat zou een mens nog moeten uitvinden nietwaar? Maar alleszins bedankt Nadine om het ons te herinneren want de plastiek zakken verdwijnen (gelukkig!!) stilaan uit het straatbeeld en de winkels en 't is leuk dat men de "oudere" dingen vernieuwd en terug in het daglicht plaatst. Het is nu wel met nieuwere materialen, andere kleuren (mode verschilt toch nog een beetje van vroeger)
  Leuk van je Nadine, om ons dit voor te stellen en ons milieu en dat van onze kinderen wat te sparen !! thanks.

De commentaren zijn gesloten.