boeken

 • de nieuwe Lente/zomerboeken van Lang zijn er!

  De nieuwe breiboeken van Lang zijn uit!

  lang3.jpg

  Er zijn ook enkele leaflets.

  lang1.jpg

  lang2.jpg

  Mijn sjaal in Sol Degradé is al klaar. laat de lente maar komen!

  Leuk om te breien en zeer snel klaar.

  Voor mijn cursisten : ik heb nog enkele handleidingen liggen : vraag er gerust naar.

 • Deken in flanel

  Bij de voorbereiding van mijn workshop 'Rechthoeken worden vierkanten' heb ik mijn restjes flanel verwerkt.  Van deze workshop konden jullie eerder al de resustaten van de cursisten zien : klik,klik.  Voor de achterkant had ik geen flanellen stofjes meer genoeg en een katoentje aan de achterkant zag ik niet zitten, ik wilde iets zachts. In de Zeeman vond ik een Fleece dekentje voor amper 4 €. Daar kon ik wel mee aan de slag. Ik heb de goede kanten op elkaar gelegd en rondomrond gestikt, met een keergat van ongeveer 20 cm. Daarna heb ik het deken binnenste buiten gekeerd. Normaal gezien als we quilten werken we van het midden naar buiten toe. Hier ben ik omgekeerd te werk gegaan. Ik heb eerste een sierstiksel gegeven op de boorden en daarna heb ik een stiksel (naaimachine op grote steeklengte ingesteld) gegeven door de vierkanten. Mijn naaimachine heeft een dubbel transport dus, dit ging heel vlotjes! 

  2013-11-282.jpg

  de boorden vond ik wat flauwtjes, dus ging ik op zoek hoe ik mijn dekentje mooi kon afwerken. In het boek 'Mollie Makes Crochet' vond ik het ideale boordje; eerst heb ik rond de boord genaaid met de festonsteek, dit met een interval van ongeveer 1,5 cm. Daarna kon ik er boogjes op haken.

  IMG_1977.JPG

  Mijn dekentje is klaar, de winter mag beginnen Knipogen

   

   

   

 • Cirkelrokje

  Vorige week heb ik een cirkelrokje gemaakt voor mijn jongste dochter. Het patroon is gemaakt volgens de instructies uit het boek 'Rokjes Maken' van Mme ZsaZsa. De handleiding om het patroon te tekenen vinden jullie ook op haar blog gratis en voor niets (klik, klik).

  IMG_1954.JPG 

  Als je stof genoeg hebt kun je het in één keer uitsnijden, dus geen naden. Dan kan je kiezen : ofwel steek je er een elastiek in, ofwel werk je het af met rits en tailleband. Ik heb voor het 2e gekozen.

  IMG_1955.JPG