n@grim - Page 5

 • Overlockles


  Op maandag 29 februari (van 9:30 u tot 12 u) organiseer ik een overlockles. Eén les omvat algemene informatie over de overlock, uitleg over de soorten steken, overlocktechnieken en een overzicht van de overlockvoetjes. Om deze les te kunnen volgen moet je het bedraden van je machine goed onder de knie hebben en weten waar alle knoppen staan : differentieel, stand van het mes , steeklente, rolhevel. Het is niet de bedoeling dat ik bij iedereen apart de machines ga instellen. Deze workshops zijn voor alle merken van overlocks behalve voor Bernina. Indien u een Bernina-overlock hebt kunt u terecht bijVanrooy in Mechelen waar regelmatig workshops voor Bernina worden georganiseerd.

  Prijs : 25 € (handleiding en materiaal inbegrepen).

  er is 1 overlock ter beschikking indien je graag de les wilt volgen maar zelf nog geen overlock hebt (gebruik is gratis, wel op voorhand reserveren).

 • Open ateliers

  Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!!!!!

  vanaf maandag 11 januari gaan de 'open ateliers' opnieuw van start in een volledig vernieuwd decor wink ,dit telkens op maandagvoormiddag en donderdagvoormiddag van 9:30 u tot 11:30 u.

  Maandag 11 januari werken we rond het thema 'knoopsgaten maken'. 

  Verschillende cursisten hebben mij gevraagd om een rok op maat te leren tekenen. Wie hiervoor interesse heeft gelieve mij te contacteren zodat we een datum kunnen vastleggen.

  tot binnenkort!!

 • Herbruikbare draagtasjes

  Vinden jullie de vele plastiek zakjes die we gebruiken om onze groenten en fruit te kopen in de winkel ook zo milieu onvriendelijk, wel, hier is een goedkope oplossing! Je maakt je zakjes gewoon zelf, zijn ze vuil, dan steek je ze gewoon eens mee in de was. Ik heb het niet zelf uitgevonden , hierbij de link naar de handleiding.  Mijn zakjes zijn gemaakt uit gordijnstof (Ikea 99 cent/meter). Het is handig dat je kan zien wat er in de zakjes zit. Je kan ze in verschillende maten maken, ikzelf heb 3 verschillende maten gemaakt.Zorg ervoor dat je stof niet teveel weegt, want dit betaal je mee natuurlijk. mobile_picture mobile_picture