werken cursisten

 • Workshop voor de jeugd

  Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van mijn dochter Jolien of ik haar en haar vriendinnen wilde leren naaien. Ik was zeer aangenaam verrast door de vraag Lachen

  We leggen een datum vast na de examens en vorige week vrijdag was het zover. Ze wilden een pennenzak en een draagtas maken. Ik laat hen weten dat we daar wel een ganse dag werk zouden aan hebben, maar dit bleek geen probleem. Om de workshop vlot te laten verlopen laat ik al op voorhand stof kiezen en snij ik zowel de draagtassen als de pennenzakken reeds op de goeie maat.

  Alvorens van start te gaan geef ik eerst wat uitleg over de naaimachine en laat ik iedereen een beetje stikken om de naaimachine gewoon te worden. We kunnen al heel snel overgaan tot het maken van de pennenzak , eigenlijk het moeilijkste vanwege de rits. Maar geen probleem met behulp van de lijmstift van Prym is het stikken van de rits (met ritsvoetje) een fluitje van een cent. Tegen de middag is iedereen klaar en kunnen we pauzeren. Een uurtje later beginnen we aan de draagtas. Binnen de 2 uur steekt die helemaal in elkaar! Iedereen is zeer blij met z'n zelfgemaakt spulletjes en ik hoor ze ondereen zeggen dat ze nog wel eens willen terugkomen Lachen

  Ik ben heel fier op mijn jeugdige cursisten , ze hebben heel mooi werk geleverd!

  jeugd.JPG

  Een dikke proficiat aan Lisa, Jolien, Silke en Margot!!!!

   

   

 • kleedjes in tricot

   

  Vorige zaterdag hebben we weer kleedjes in tricot gemaakt. Hier en daar is er nog wat werk aan, maar zoals jullie kunnen zien worden het één voor één mooie kleedjes!

  kleedjes in tricot.JPG

  Telkens weer ik een workshop organiseer met tricot stoffen ondervind ik hoeveel 'schrik' jullie allemaal hebben om met tricot te werken. En onterecht : eens je het onder de knie hebt is het zoooooo leuk en zooooo snel klaar!!!

  er bestaan inderdaad speciale machines om tricot te verwerken (overlock, coverlock), maar het is met een gewone naaimachine perfect mogelijk.

  vandaar dat ik jullie in de komende blogberichten wat meer informatie ga geven met betrekking tot het verwerken van tricot.

   Hierbij alvast enkele tips om goed van start te gaan :

  naaimachine : indien je van plan bent een naaimachine te kopen, ga naar een winkel waar je een goeie dienst naverkoop krijgt en laat je goed informeren.  Vraag naar een naaimachine die een speciale tricotsteek heeft. Probeer de naaimachine die je wilt kopen ook altijd eerst uit zodat je de machine eens 'gevoeld' hebt. Met een klein budget is het beter van een goede tweedehands te kopen dan een heel goedkoop 'ding'. Heb je al een naaimachine, maar deze heeft geen speciale tricotsteek, geen probleem, het gaat ook (later meer hierover).

  naalden : gebruik stretchnaalden om tricot te stikken, zowel de gewone naalden als de tweelingnaalden (hierover later meer)

  stikgaren : ook dit is heel belangrijk. Gebruik garen van een goede kwaliteit.

  stof : tricot natuurlijk. Je hebt verschillende soorten. Neem om te beginnen een zwaardere tricot, dit verwerkt het gemakkelijkst. Dunnere tricot kan al eens opkrullen.

 • Workshop kinderkleedje

  Ziehier het resultaat van de workshop ' kinderkleedje'. Gemaakt door 'beginners'. Ik had beloofd dat iedereen op het einde van de workshop met een kleedje naar huis zou gaan. Ik had de indruk dat niet iedereen mij geloofde , maar kijk, beloofd is beloofd :)
  Proficiat aan alle cursisten!

  mobile_picture